Dostupni linkovi

STRAZBUR


Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Drasskovich danas je u ime Srbije preuzeo predsedavanje Komitetom ministara Saveta Evrope (SE).
Prilikom preuzimanja sestomesecnog predsedavanja od predstavnika San Marina, Drasskovich je rekao da je opredeljenje Srbije za Evropu bez ratova i granica sadrzzano i u sloganu tog predsedavanja - Jedna Evropa-nassa Evropa.

BEOGRAD
Predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadich i premijer i lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Kosstunica dogovorili su formiranje nove vlade, javljaju beogradski mediji pozivajuci se na izvore iz obe partije. nastavili su danas pre podne zavrssne razgovore o formiranju nove vlade.
Prema dosadassnjem dogovoru, Tadich che biti koordinator Saveta za nacionalnu bezbednost koji koordinisse sve sluzzbe bezbednosti.
Prema tim izvorima, potpredsednik DSS Dragan Joccich ostache ministar policije, a u Bezbednosno informativnoj agenciji (BIA) dve stranke che podeliti odgovornost po principu duplog kljucca.
Na ccelu Ministarstva odbrane i Vojnobezbednosnne agencije biche predstavnici DS.
U danasnim razgovorima ucestvuje i lider G 17 Mladjan Dinkich.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG