Dostupni linkovi

BEOGRAD


Belgijski ambasador u UN Johan Verbeke, koji predvodi misiju Savjeta sigurnosti UN, izrazio je danas u Beogradu zadovoljstvo razgovorima sa zvaničnicima Srbije, posebno njihovom spremnošću da se pronadje rješenje za status Kosova. Verbeke je dodao da su srbijanski zvaničnici "daleko od prijetnje nasiljem".
Srbija Kosovu nudi nadgledanu autonomiju kao "rješenje koje ne zatvara mogućnosti", kazao je predsjednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica članovima misije UN-a koji su započeli svoj posjet Balkanu. Predsjednik Srbije Boris Tadić prenio je članovima Misije da za Srbiju nije prihvatljiva nezavisnost Kosova, kao ni plan izaslanika UN Marttija Ahtisaarija, koji nije rezultat kompromisa.
Delegacija , koju prevodi belgijski ambasador Johan Verbeke, nakon beogradskih razgovora s najvišim srbijanskim zvaničnicima putuje u Prištinu. Cilj ove misije, prije rasprave o budućem statusu Kosova provjeriti situaciju na terenu.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG