Dostupni linkovi

JERUSALIM


Izraelski premijer Ehud Olmert pozvao je u nedelju saudijskog kralja Abdulaha i ostale arapske lidere da se susretnu sa njim possto je na nedavnom arapskom samitu ponovo aktuelizovan plan "teritorija za mir".
On je rekao na konferenciji za novinare nakon susreta u Jerusalimu sa nemacckom kancelarkom Angelom Merkel da ne namerava da im "diktira ssta bi trebalo da kazzu" i izrazio uverenje da che oni razumeti i da Izrael
ima ssta da kazze, a da to "neche nuzzno biti ista stvar".
Arapski lideri su na prosslonedeljnom samitu u Rijadu ozziveli pet godina stari plan koji Izraelu nudi normalizovanje odnosa sa arapskim zemljama, a zauzvrat trazzi da se ta drzzava u potpunosti povucce sa teritorija okupiranih u ratu 1967. godine, zatim, da se stvori palestinska drzzava i nadje "praviccno ressenje" za palestinske izbeglice.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG