Dostupni linkovi

BEOGRAD


Srpski predsjednik Boris Tadić prenio je danas američkom državnom podsekretaru Nikolasu Bernsu neslaganje sa odlukom Stejt departmenta da podrži plan izaslanika Ujedinjenih nacija Marti Ahtisarija za budući status Kosova.
Tadić je u telefonskom razgovoru sa Bernsom rekao da je za Srbiju bilo kakav oblik nezavisnosti Kosova neprihvatljiv i da će nastojati da u kontaktima sa zemljama članicama Savjeta bezbjednosti prenese potrebu za kompromisnim rješenjem do koga je potrebno doći nastavkom pregovora.
On je kazao da je ubijeđen da ima prostora za dalji dijalog i da Ahtisari nije iscrpio sve mogućnosti pregovora, navedeno je u saopštenju Tadićeve pres službe.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG