Dostupni linkovi

PARIZ


Sef francuske diplomatije Filip Dust Blazi (Philippe Douste-Blazy) izjavio je u petak da se pet stalnih clanica Saveta bezbednosti i Nemacka, slozili o okviru nove rezolucije Ujedinjenih nacija naroda (UN ) o iranskom nuklearnom dosijeu.
Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) saopštila je nedavno da Iran nije do isteka roka 21. februara ispunio zahteve UN da suspenduje svoj nuklearni program.
Savet bezbednosti UN je 23. decembra usvojio rezoluciju kojom se zabranjuje transfer nuklearne tehnologije u Iran. Tom rezolucijom ostavljena je mogućnost da se primene dodatne kaznene mere prema Teheranu ako do pomenutog datuma ne prekine razvoj nuklearnog programa.
Vlasti u Teheranu ponavljaju da imaju pravo na razvoj nuklearnog programa koji je namenjen isključivo u mirnodopske svrhe i da od njega neće odustati.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG