Dostupni linkovi

SARAJEVO


Predsjedništvo BiH na današnjoj bi sjednici trebalo da ozvaniči status Misije BiH pri NATO-u u okviru aktivnosti po prijemu u program Partnerstvo za mir. Dnevnim redom sjednice predviđeno je i razmatranje Izvještaja o učešću Oružanih snaga, policijskih i državnih službenika BiH u operacijama podrške miru, kao i Izvještaja o radu Komisije za imovinske zahtjeve raseljenih i izbjeglih lica BiH za prošlu godinu. Na sjednici se očekuje i donošenje tri odluke o prihvatanju sporazuma između BiH i Evropske investicione banke, Međunarodne asocijacije za razvoj i Egipta.

BANJALUKA
Vlada Republike Srpske razmatraće na današnjoj sjednici u Banjaluci Prijedlog odluke o namjenskom izdvajanju 2,536 miliona KM za sufinasiranje javnih medija u RS u ovoj godini. Kako je najavljeno iz Sekretarijata Vlade RS, na sjednici će biti razmatran i Prijedlog odluke o davanje saglasnosti na zaključenje ugovora za izradu urbanističke i tehničke dokumentacije za izgradnju malih hidroelektrana na rijekama Bistrici i Janji.

SARAJEVO
Kandidat Stranke demokratske akcije za premijera Federacije BiH je Nedžad Branković, a Mirsad Kebo za potpredsjednika FBiH, odlučeno je na sjednici Predsjedništva SDA u Sarajevu. Predsjedništvo je Selmu Cikotića kandidiralo za ministra odbrane BiH, Tarika Sadovića za ministra sigurnosti BiH, Fuada Kasumovića za zamjenika ministra finansija i trezora i Senada Šepića za zamjenika ministra civilnih poslova BiH.
XS
SM
MD
LG