Dostupni linkovi

Podržan izlazak Albanaca na izbore u Srbiji


Albanci sa juga Srbije dobili su podršku kosovskih lidera za izlazak na parlamentarne izbore u Srbiji 21. januara. Lideri koalicije Albanaca Preševske doline razgovarali su u Prištini sa čelnicima kosovskih vlasti o parlamentarnim izborima u Srbiji.

Predsednik Kosova Fatmir Sejdiu je izjavio da Albanci kroz institucije, koje će se formirati posle 21. januara, mogu da brane svoje interese:

“Pregovarački tim Kosova podrzava stav Albanaca iz Preševske doline da budu deo procesa i da maksimalno doprinesu normalizaciji zivota i stabilnosti kako bi se realizovali interesi građana.”

Riza Haljimi, predsednik Partije za demokratsko delovanje Preševa, potvrdio je da je dobio podršku albanskih zvaničnika i međunarodne zajednice:

“Dobili smo snažnu podršku od predsednika Sejdiua, premijera Čekua i predsednika Skupštine Beriše, a takođe imamo podršku i Albanije, Sjedinjenih Američkih Drzava i Evropske unije.”

Predstavnici koalicije Albanaca Preševske doline, koja će izaći na parlamentarne izbore, izjavili su da će se zalagati za poboljšanje položaja Albanaca u Srbiji. Konkretno oni će raditi na rešenju pravnog statusa Albanaca, te da se stanovništvu omogući bolji zivot, sigurnost i ekonomski prospreritet.
XS
SM
MD
LG