Dostupni linkovi

BEJRUT


Libanski premijer Fuad Siniora uputio je u četvrtak apel da se povede dijalog o izlasku iz teške političke krize u koju je zapao Liban nakon sedmodnevnih demonstracija opozicije koja traži odlazak vlade.
"Ma koliko dugo mogla trajati kriza, znamo da će Libanci morati sjesti zajedno" kako bi je riješili, izjavio je Sinora pred oko stotinu Libanaca koji su došli s juga zemlje da mu pruže podršku.
"Zašto da gubimo vrijeme i energiju, moramo riješiti naše probleme zajedno, daleko od napetosti i vjerskih neslaganja", dodao je Siniora.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG