Dostupni linkovi

Bagzi završio svedočenje


Svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi ponovio je i u direktnom suočavanju sa prvooptuženim za ubistvo premijera Đinđića Miloradom Ulemekom da je prisustvovao razgovoru na klupi u jednom parku kada su Legija i šef Zemunskog kriminalnog klana Dušan Spasojević razgovarali o tome kako da ubiju premijera.

Legija je prilikom direktnog suočavanja oči u oči sa svedokom saradnikom rekao da je Bagzi postao prostitutka tužilaštva i da je svoju priču naučio napamet. Bagzi je s druge strane, gledajući Legiju, ponovio postojanje planova AB i C, kao i planova za dizanje u vazduh trafo stanice u beogradskom naselju Bežanijska kosa i Željezničkog mosta.

Legija je potom uzvaratio Bagziju: „Bez obzira kako se ovo završilo, ja ću pre da odležim 40 godina nego što bih proveo jedan dan na vašoj ljigavoj slobodi“, rekao je prvopotuženi za ubistvo Đinđića.

Drugooptuženi Zvezdan Jovanović, optužen da je pucao u Đinđića, rekao je svedoku saradniku da je sve rečeno – laž. Što se tiče događaja u Gepartovoj (mesto sa kojeg je, po optužnici, pucano na Đinđića) Jovanović je kazao: „Dečko, to je čista laž. Da sam ja bio tamo, ne bi prošao ni Džordž Buš sa svojim obezbeđenjem, a kamoli premijer sa svojim momčićima“.

Svedok saradnik je ponovio da je govori istinu i da je čist pred Bogom, nakon čega ga je Jovanović nazavo bednikom i običnom kišnom glistom. „Uskoro ćeš morati da se suočiš sa istinom, ti i tvoj zaštitnik“, rekao je drugooptuženi Jovanović svedoku saradniku.

Dejan Milenković je pred sudskim većem rekao da je šef kriminalnog klana Dušan Spasojević, nakon izlaska iz zatvora, Čedomiru Jovanoviću poklonio zlatni Roleks sat. Pričao je o poslovima sa drogom i ubistvima u kojima je učestvova po naređenju šefa klana. Takođe je rekao da je drugi svedok saradnik tužilaštva Ljubiša Buha Čume lično ubio Zorana Petrovića Šempu. U dogovoru sa Spasojevićem umešan je u ubistva Zorana Davidovića Ćande, Mirka Tomića Bosanca i Branislava Lainovića Dugog.

Pripadnik Zemunskog klana Aleksandar Simović, koji je uhapšen u subotu u Beogradu, rekao je u prvom pojavljivanju pred Specijalnim sudom da još ne može da se izjasni o optužnici za ubistvo Zorana Đinđića jer tek treba da je pročita.
XS
SM
MD
LG