Dostupni linkovi

MOSKVA


Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je nadu da cce zadrzzati politiccki uticaj u zemlji i nakon 2008 kada mu isticce drugi mandat. On je istakao da prema Ustavu nema pravo da se kandiduej po trecci put uzastopno ssefa drzave, ali je izrazio nadu da cce zahvaljujucci, kako je rekao poverenju koje uzziva kod gradjana, mocci da uticce na politiccki zzivot.
Odgovarajucci na pitanja gledalaca, Putin je izjavio je danas da su nuklearne probe Severne Koreje "nedopustive". On je medjutim upozorio da medjunarodna zajednica ne sme gurati Pjongjang u "ccorsokak", u bezizlaznu situaciju ako zzeli da se problem ressi diplomatskim putem.
Na pitanje o moguchnosti ulaska nepriznate republike Abhazije u sastav Rusije, on je kazao da Rusija posstuje princip teritorijalne celovitosti svih drzzava pa i Gruzije, ali da sa druge strane postoji i princip prava naroda na samopredeljenje.
"Zato chemo pazzljivo pratiti medjunarodne presedane, pa i kosovski", naveo je Putin.
Ovo je peti put da Putin odgovara na pitanja gradjana u direktnom tv prenosu.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG