Dostupni linkovi

VASINGTON/PARIZ


Iranski predlog za pregovore o njegovom nuklearnom pogramu ne udovoljava zahtevima UN-a i SAD ce konsultovati druge clanice Saveta bezbednosti o narednim koracima, kazao je portparol Stejt departmenta Gonzalo Galegos. On je rekao da Rezolucijom Saveta bezbednosti trazzi da Teheran u potpunosti prekine obogaccivanje uranijuma.
Medjunarodna zajednica cce jedino pod tim uslovom pregovarati sa Iranom, izjavio je francuski ministar poslova Filip Dust Blazi (Philippe Douste-Blazy). Kina je danas pozvala Iran da bude konstruktivan, dodavši da sve strane moraju ostati suzdrzzane.
Glavni iranski pregovarač Ali Larijani izjavio je u utorak da je Teheran spreman na "ozbiljne pregovore" ne precizirajči da li je Iran voljan i da zamrzne obogaćivanje uranijuma, što je ključan zahtev Zapada.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG