Dostupni linkovi

BANJALUKA


Hrvatski državljanin Zvonko Lukić zvani Bajica, koji je uhapšen u petak na području Srpca prilikom pronalaska laboratorija za uzgajanje i preradu holandske marihuane, pripadnik je međunarodne bande koja je s područja bivše Jugoslavije krijumčarila oružje holandskom podzemlju mijenjajući ga za sintetičke droge - javljaju banjalučke "Nezavisne novine".
Kako saznaje list, Lukić je trenutno jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca koji se tereti za trgovinu oružjem i drogom.
U akciji razbijanja te skupine, izvedenoj pod kodnim nazivom "Bumerang", sudjelovali su pripadnici policije iz nekoliko zemalja. Uhapšeno je više od 15 osoba, a Lukić je do danas bio nedostupan istražnim organima.

TORONTO
U Torontu je počela 16. međunarodna konferencija o sidi koja je po broju učesnika najveći skup posvećen toj bolesti do sada.
Više od 24.000 naučnika, aktivista, poznatih ličnosti, HIV
pozitivnih i humanitaraca okupilo se na petodnevnoj konferenciji pod
sloganom "Pređimo na djelo".
Ovogodišnja konferencija posvećena je razvoju istraživanja ove bolesti i
dostupnosti liječenja svim oboljelim.
  • 16x9 Image

    Mirna Sadiković

    Radila na OBN televiziji, u sarajevskoj redakciji "Nezavisnih novina", a 2001. postaje dio ekipe RSE. Obrađuje političke i ekonomske teme. Uređuje radijske emisije, kao i magazin TV Liberty.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG