Dostupni linkovi

PRIŠTINA


Okružni sud u Gnjilanu osudio je na po sedam godina zatvora trojicu visokih zvaničnika Kosovskog zaštitnog korpusa (KZK), dok je trojicu oslobodio optužbe za ratni zločin nad civilima u opštini Orahovac 1998. godine.
Veće predsedavajućeg međunarodnog sudije Vioneda Bolera proglasilo je krivima bivšeg komandanta Druge zone KZK sa sedištem u Prizrenu generala Seljima Krasnićija, pukovnika Bedrija Zuberaja i visokog zvaničnika u Glavnom štabu KZK i bivšeg pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Agrona Krasnićija.
Njih trojica su osuđeni za neljudski tretman, zaplašivanje i nezakonito pritvaranje civila u selu Drenica, koji su smatrani saradnicima srpskog režima, i koji od tada, 1998. godine, više nisu viđeni živi.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG