Dostupni linkovi

LONDON / VAŠINGTON


Britanska policija je saopštila da je osujetila planiranu seriju sinhronizovanih terorističkih napada na avione na linijama između Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država.
Uhapšena je protekle noći 21 osoba. Širom Ujedinjenog Kraljevstva policija i dalje pretražuje neke lokacije. Ministar unutrašnjih poslova Džon Rid (John Reid) je saopštio da su uhapšene glavne osumnjičene osobe. Nije sopšteno ništa o identitetu uhapšenih.
Skotland jard (Scotland Yard) je saopštio da je "već neko vreme u toku" operacija razotkrivanja serije terorističkih napada u kojima su bombe trebalo da budu unete u avione u ručnom prtljagu putnika i u kojima je planirano "masovno ubistvo nezamislivih razmera".
Otkazani su danas mnogi mnogi letovi ka aerodromima u Ujedinjenom Kraljevstvu. Iz Britanije avioni poleću, ali kasne. Mere bezbednosti su podignute na najviši nivo. Putnicima je dopušteno da u letelice unesu kao ručni prtljag samo dokumenta i neophodne sitnice i to u providnoj plastičnoj vrećici. Na svim aerodromima su velike gužve.
U Vašingtonu je zvanično saopšteno da je i u Sjedinjenim Američkim Državama na putničkim letovima proglašen najviši – "crveni" nivo opasnosti.
XS
SM
MD
LG