Dostupni linkovi

PODGORICA


Skupština Crne Gore nastavlja sednicu na čijem su dnevnom redu Predlog zakona o statusu Cetinja kao prestonice Crne Gore, izmene i dopune Zakona o sukobu interesa i Izveštaj o radu Komisije za utvrđivanje sukoba interesa kao i izveštaj o radu ombudsmana – zaštitnika ljudskih prava.
Hitno usvajanje Zakona o prestionici, koji je predložila Građanska partija zatražili su danas pismom upućenim predsedniku Skupštine Ranku Krivokapiću, pored stranke predlagača i političari iz još šest političkih stranaka - Socijaldemokratske partije, Socijalističke narodne partije, Narodne stranke, Srpske narodne stranke i nekadašnjeg Liberalnog saveza.
Demokratska partija socijalista je objavila da će glasati protiv predloženog zakona navodeći da smatra da on sadrži neka neprihvatljiva rešenja. Agencija Mina je međutim javila danas da Odbor Demokratske partije socijalista Cetinja podržava predloženi zakon o prestonici. "Nema te partije koja ga neće podržati", prenela je agencija Mina izjavu Dragan Vušurovića čelnika cetinjske podružnice Demokratske partije socijalista.
XS
SM
MD
LG