Dostupni linkovi

507 - ELIOT NES U BANJALUCI


Žana KOVACEVIC – Gordana KATANA - Marija ARNAUTOVIC - Ivan KATAVIC - Jasna KRAGULJ - Alen BAJRAMOVIC


  • Eliot Nes u Banjaluci : pri Okružnom sudu Banjaluka radiće specijalno tužilaštvo i specijalno sudsko odjeljenje za procesuiranje organizovanog kriminala u RS. Prvi sudski procesi očekuju se u junu.

  • Grm koji traži zeca: Vlada Federacije BiH novim zakonom priprema gašenje Finansijske policije. Da li političari ovim činom žele zamesti trag počinjenom kriminalu? U Vladi tvrde da je Finansijska policija zbog prekalpanja nadležnosti sa drugim institucijama izgubila smisao postojanja.

  • Ustavno pravo na svoje noge: zbog razdvojenih fondova u BiH, pacijenti iz RS u Federaciji tretiraju se kao stranci i plaćaju punu cijenu svih usluga. Tako je i u obrnutom pravcu.

  • Džek pot pod pepeljarom: ukoliko ste pušač i nemate dovoljno jak motiv da prestanete pušiti, možda bi nagrada Svjetske zdravstvene organizacije od 10 hiljada $ mogla biti dobar razlog da probate.

  • Misli globalno, roni lokalno: prije nekoliko dana i zvanično je registrovana Međunarodna asocijacija hendikepiranih ronilaca – Adriatic, u čijem su osnivanju učestvovali i momci iz sarajevske „Eko sportske grupe“. Nakon što su prvi ujedinili invalide svih vojski u BiH, „Eko sportska grupa“ tako je prva ušla i u EU.

XS
SM
MD
LG