Dostupni linkovi

BUKUREST


Pregovori o jedinstvenom sporazumu o slobodnoj trgovini u jugoistocnoj Evropi pocecce u maju kako bi do kraja ove godine takav ugovor bio sklopljen, saglasili su se u Bukurestu premijeri drzava regije.
U deklaraciji koju su usvojili predsednici Vlada Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Moldavije, Rumunije, Srbije i ssef Misije Ujedinjenih nacija na Kosovu, izrazava se politicka podrsska realizaciji regionalnog sporazuma o slobodnoj trgovini, kroz prosirenje i modernizaciju postojeceg Sporazuma srednjoevropske zone slobodne trgovine (CEFTA). O ovom dogovoru premijer Hrvatske Ivo Sanader kaze:
CEFTA je osnovana 1992, a u njenom su clanstvu bile zemlje koje su 2004. usle u Evropsku uniju. Evropska komisija je inicirala prosirenje jedinstvene zone slobodne trgovine u jugoistocnoj Europi kao pripremni korak za integraciju zemalja regije u Evropsku uniju.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG