Dostupni linkovi

MINSK


Inauguracija predsednika Belorusije Aleksandra Lukasenka predvidjena za 31. mart, odlozzena je za prvu polovinu aprila. Zasada nisu poznati razlozi pomeranja inauguralne sveccanosti. Medunarodna zajednica je ocenila da su protekli predsednicki izbori u Bjelorusiji bili nedemokratski. Evropska Unija i SAD uvele su sankcije za pripadnike Lukasenkova rezima nakon sto je polcija razbila proteste opozicije i uhapslila oko 150 demonstranata.

VASHINGTON
Ssef osoblja Bele kuce Endrju Kard (Andrew Card) podneo je ostavku. On je tu duznost obavljao od pocetka prvog mandata predsednika Dzordza Bussa u januaru 2001. godine. Zamenicce ga direktor budzetskih poslova Dzoss (Josh) Bolten.
Ostavka je usledila nakon sto su ucestali apeli da se promeni osoblje u Beloj kuci, ali i zbog sve nizzeg rejtina predsednika Busa u javnosti.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG