Dostupni linkovi

VASHINGTON


SAD su upozorile da ce medjunarodna zajednica biti primorana da prijavi Iran Savetu bezbednosti UN ukoliko nastavi sadasnje nuklearne aktivnosti. Predstavnik Bijele kuce Scot Mclelan je rekao da ce se, eventualne aktivnosti Irana na obogacivanju uranijuma smatrati "ozbiljnom eskalacijom nuklearne krize".
Americcki ambasador pri Medjunarodnoj agenciji za atomsku energiju Gregori Skalt (Gregory Schulte) u intervjuu za Radio Slobodna Evropa.
"Rukovodstvo u Teheranu tvrdi da se radi samo o bezazlenom, mirnodopskom istrazzivanju i razvoju. Medjutim, to nije ni bezazleno niti je mirnodopski potez. Iran je preduzeo sraccunat korak ka obogaccivanju uranijuma i skidanjem peccata Medjunarodne agencije pokazao prezir prema medjunarodnoj zabrinutosti, odbacivssi medjunarodnu diplomatiju," kazao je americcki ambasador.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG