Dostupni linkovi

Gradonačelnik Banjaluke se prvi put sastao sa Dodikom i liderima iz RS


Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković (sredina, okrenut leđima) se sastao sa predstavnicima
Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković (sredina, okrenut leđima) se sastao sa predstavnicima

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, sastao se u ovom gradu sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH), Miloradom Dodikom, predsjednicom Republike Srpske (RS), Željkom Cvijanović, i predsjednikom Vlade RS, Radovanom Viškovićem.

Po prvi put od kada je Stanivuković na čelu najvećeg grada RS, održan je sastanak njega i drugo troje lidera.

Stanivuković je kadar Partije demokratskog progresa, opozicione na entitetskom nivou, dok su Dodik, Cvijanović i Višković, kao i predsjednik gradske skupštine, Mladen Ilić, koji je takođe prisustvovao sastanku, članovi Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

"Izražavam zadovoljstvo što smo razgovarali o projektima, isključivo o projektima, ne o politici, tu postoje razmimoilaženja", rekao je Stanivuković novinarima nakon sastanka u ponedjeljak, 6. juna.

"Ovdje nije dobio ni Stanivuković, ni Cvijanović, ni Dodik, ni Višković, ni Ilić, ovdje su dobili Banjalučani", istakao je on.

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, rekao je da su se on i njegove kolege iz vrha stranke "opredijelili da obiđu sve gradove".

"Razgovarali smo o konkretnim projektima. Mislim da se ništa ovdje ne može desiti ako nema sinergije između republičke vlasti i gradske uprave", naglasio je Dodik.

Predsjednica RS, Željka Cvijanović, je istakla "da oni u svim lokalnim zajednicama rade na problemima građana".

Na sastanku je, sem ovih zvaničnika, bilo i nekoliko ministara iz entitetske Vlade.

XS
SM
MD
LG