Dostupni linkovi

Srbija potpisala Sporazum o saradnji u oblasti odbrane sa Nemačkom


Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović i ambasador Savezne Republike Nemačke Tomas Šib, Beograd, 9. jun 2021.
Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović i ambasador Savezne Republike Nemačke Tomas Šib, Beograd, 9. jun 2021.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović i ambasador Savezne Republike Nemačke Tomas Šib potpisali su 9. juna Sporazum o saradnji u oblasti odbrane između vlada dveju zemalja.

Kako se navodi u saopštenju na sajtu Ministarstva odbrane Srbije, ministar Stefanović rekao je da će primena potpisanog Sporazuma otvoriti mogućnosti za unapređenje saradnje između dva ministarstva odbrane i oružanih snaga Republike Srbije i Savezne Republike Nemačke u oblastima od obostranog interesa i prateći sveukupne odnose naših zemalja.

Ambasador Šib je, stoji u saopštenju, rekao da će već postojeća dobra saradnja između Nemačke i Srbije ovim sporazumom biti dodatno ojačana, ali nije precizirao na šta će se saradnja dveju zemalja u oblasti odbrane zapravo odnositi.

Nemačka je najveći trgovinski partner Srbije, kako na strani uvoza, tako i na strani izvoza. Prema podacima Privredne komore Srbije, od januara do juna 2019. u tu zemlju je izvezeno robe u vrednosti od 1,08 milijardi evra, a uvezeno za 1,46 milijardi.

XS
SM
MD
LG