Dostupni linkovi

U Nemačkoj polovina stanovništva primila bar jednu dozu vakcine


Kolači u jednoj slastičarni u Dotrmundu, Njemačka
Kolači u jednoj slastičarni u Dotrmundu, Njemačka

Polovina stanovništva u Nemačkoj primila je najmanje prvu dozu vakcine protiv korona virusa, izjavio je u petak (18. juna) ministar zdravlja Jens Špan (Spahn), ali je upozorio na delta soj virusa.

"Kampanja vakcinacije brzo napreduje", rekao je na konferenciji za novinare Špan i precizirao da je bar jednu dozu vakcine primilo 50,1 odsto stanovništva, odnosno 41,5 miliona ljudi.

Skoro šest meseci od početka kampanje vakcinacije, 29,6 odsto stanovništva je potpuno vakcinisano ili gotovo trećina od 82 miliona stanovnika, rekao je nemački ministar.

Poziv Nemačkoj da se oslobodi zaliha vakcina
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:06:05 0:00

On je takođe potvrdio da će sve odrasle osobe koje žive u Nemačkoj imati priliku da do kraja jula prime prvu dozu vakcine i pozvao na oprez zbog pojave delta soja virusa u Indiji.

"Pitanje nije da li će, već kada će delta soj postati dominantan", rekao je Špan, podsećajući na Veliku Britaniju gde se taj soj korona virusa širi.

U Nemačkoj je danas registrovano 1.076 novozaraženih, dok je od početka pandemije u toj zemlji umrlo 90.270 obolelih od kovida.

XS
SM
MD
LG