Dostupni linkovi

U Srbiji 1.932 novozaraženih, preminulo 15 osoba


Lekar i pacijent oboleo od COVID-19 u COVID bolnici u Zemunu, Beograd.
Lekar i pacijent oboleo od COVID-19 u COVID bolnici u Zemunu, Beograd.

U Srbiji je u poslednja 24 sata od posledica korona virusa preminulo još 15 osoba, a novozaraženih je 1.932 osobe, saopštilo je 3. februara Ministarstvo zdravlja.

Prema ovim podacima objavljenim na sajtu COVID19.rs, u poslednja 24 sata testirano je, kako je navelo Ministarstvo zdravlja ukupno 11.960 osoba.

Na bolničkom lečenju trenutno je se nalazi 4.002 osoba, od čega je u kritičnom stanju in a respiratoru ukupno 153 pacijenta.

Ukupan broj preminulih od početka pandemije u Srbiji je 4.071, a stopa smrtnosti iznosi 1,02 procenta.

U Vojvodini situacija vanredna, ali se stabilizuje

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovan 381 novi slučaj zaraze korona virusom, a najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 75 slučajeva, pokazuju podaci na sajtu Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 7.435. Očekuje se dalji postepen pad broja aktivnih slučajeva u narednom periodu.

Đerlek: Stranci sa prebivalištem u Srbiji mogu da se vakcinišu

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je 3. februara na konferenciji za medije nakon sastanka ministra zdravlja sa direktorima COVID bolnica, da u Srbiji mogu da se vakcinišu strani državljani koji imaju prebivalište u Srbiji.

Na pitanje da li strani državljani mogu da se vakcinišu u Srbiji i kakva je procedura, Đerlek je kazao da svi strani državljani koji imaju prebivalište u Srbiji, kao i građani Srbije, mogu da se prijave preko e-uprave.

"Biće pozvani prema mestu prebivališta da se vakcinišu u najbližem centru za vakcinaciju", rekao je Đerlek.

Poštuje li vlast u Srbiji svoje mere?
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:53 0:00
XS
SM
MD
LG