Dostupni linkovi

Godfri: Promene u SAD neće uticati na Vašingtonski sporazum


Entoni Godfri, Srbija, oktobar 2019.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji Entoni Godfri (Anthony Godfrey) poručio je da promena američke administracije neće uticati na sprovođenje Vašingtonskog sporazuma, saopšteno je iz Skupštine Srbije, gde se ambasador sastao sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Žarkom Obradovićem.

Godfri je, kako se navodi u saopštenju, naglasio da je interes SAD članstvo Srbije u Evropskoj uniji, što bi dodatno doprinelo stabilnosti u regionu kao i prosperitetu i ekonomskom rastu.

Istakao je da će SAD nastaviti da pruža podršku Srbiji u procesu pristupanja EU.

Godfri je izrazio očekivanje da će se sporazumi koji se odnose na saradnju Srbije i SAD, pre svega Sporazum o nauci i tehnologiji i Sporazum o podsticanju investicija, uskoro naći u skupštinskoj proceduri i biti predmet ratifikacije Narodne skupštine.

Godfri je 11. septembra za Radio Televiziju Srbije izjavio da nije zadovoljan stepenom ekonomske saradnje Srbije i SAD, jer želi da on bude još viši i bolji.

On je tada istakao da ga veoma raduje što će američka razvojna agencija DFC (U.S. Development Finance Corporation) doći u Srbiju, što je dogovoreno sporazumom iz Vašingtona 4. septembra.

XS
SM
MD
LG