Dostupni linkovi

Vučić najavio otvaranje COVID bolnice u Kruševcu do 15. decembra


Privremena COVID bolnica u beogradskoj Areni
Privremena COVID bolnica u beogradskoj Areni

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Kruševcu da bi nova kovid bolnica u tom gradu trebalo da bude završena do 15. decembra.

"Izvesno je da ćemo do 20. decembra završiti, ali nadamo se do 15. ili 16. decembra da će biti gotova", rekao je Vučić uz komentar da "nije nimalo jednostavno kada se nešto za tako kratko vreme gradi", te da je teško naći radnike zbog pandemije.

Vučić je dodao i da će "za tri -četiri dana" početi prijem pacijenata u kovid bolnicu u Batajnici. Kapacitet kovid bolnice u Batajnici biće 800 pacijenata, dok će kapacitet kruševačke bolnice biti 500 pacijenata.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji u Srbiji, Vučić je rekao da su "današnji brojevi lošiji nego prethodne nedelje". Prema Vučićevim rečima, "predstoji sigurno jedna od najtežih sedmica".

U Srbiji je u poslednja 24 sata preminulo 65 ljudi, što jenajviše od početka pandemije. Za 24 sata registrovano je 6.179 novih slučajeva zaraze.

"Mi ćemo poslušati i prihvatiti odluke koje Krizni štab donese", rekao je Vučić govoreći o mogućnosti uvođenja novih mera, dodajući da Krizni štab "moli da imaju u vidu i razumeju" da država "mora da plati i plate i penzije".

"Ako zatvorimo sve u Srbiji, ne znam od čega ćemo moći bilo šta da platimo. Ljudi bi bili vrlo ljuti da imamo neki problem", rekao je Vučić.

Krizni štab će, kako je ranije najavljeno, imati sednicu u ponedeljak, 1. decembra.

"Ukoliko budemo morali da zatvaramo, a očigledno je da se bližimo tome, deo ugostiteljskih i turističkih potencijala, posebno u Beogradu, mi ćemo pronaći način kako da tim ljudima pomognemo", rekao je Vučić.

U Srbiji je trenutno na snazi zabrana rada ugostiteljskih i trgovinskih objekata između 18 sati popodne i 5 sati ujutru, prehrambene prodavnice mogu da rade do 21 čas, a od ograničenja su izuzete apoteke, benzinske pumpe i dostava hrane.

Na snazi je zabrana okupljanja više od pet osoba na javnom mestu, a nošenje maski obavezno je u zatvorenom javnom prostoru. Takođe, Vlada Srbije je na sednici održanoj u četvrtak usvojila da se od ponedeljka 30. novembra do početka zimskog raspusta, 21. decembra, nastava izvodi na daljinu za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola i za učenike srednjih škola.

XS
SM
MD
LG