Dostupni linkovi

Predstavnik SZO: Srbija u vrhu po broju obolelih na 100.000 ljudi


Red za pregled ispred COVID ambulante u beogradskoj opštini Zemun, 12. novembar
Red za pregled ispred COVID ambulante u beogradskoj opštini Zemun, 12. novembar

Direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Srbiji Marjan Ivanuša izjavio je da je situacija u Srbiji sa korona virusom veoma ozbiljna i da je ta zemlja u proteklih sedam dana po broju novozaraženih na 100.000 stanovnika među tri vodeće.

Ivanuša je za TV Prva precizirao da su po broju novoobolelih, pored Srbije, vodeće Gruzija, Andora, Luksemburg, Slovenija, Hrvatska i Austrija.

Ivanuša je rekao da smatra kako mere uvek treba primenjivati što pre, a da su mere koje su na snazi u Srbiji delimično odradile svoj posao.

U Srbiji je u poslednjih 24 časa zabeležen 51 slučaj smrti, a 7.606 judi je zaraženo korona virusom, što je najveći broj novozaraženih i preminulih u jednom danu od početka pandemije.

Na snazi je trenutno zabrana rada ugostiteljskih i trgovinskih objekata između 18 sati popodne i 5 sati ujutru, prehrambene prodavnice mogu da rade do 21 čas, a od ograničenja su izutete apoteke, benzinske pumpe i dostava hrane. Na snazi je zabrana okupljanja više od pet osoba na javnom mestu, a nošenje maski obavezno je u zatvorenom javnom prostoru.

Takođe, Vlada Srbije je na sednici održanoj u četvrtak usvojila da se od ponedeljka 30. novembra do početka zimskog raspusta, 21. decembra, nastava izvoditi na daljinu za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola i za učenike srednjih škola.

XS
SM
MD
LG