Dostupni linkovi

Građanski pokret URA: Navodi o ugroženosti života Dritana Abazovića


Zoran Mikić (u sredini), izvršni direktor URA, Podgorica, 24. novembar
Zoran Mikić (u sredini), izvršni direktor URA, Podgorica, 24. novembar

Građanski pokret URA ima informacije da jedan regionalni kriminalni klan želi direktno da ugrozi život Dritana Abazovića lidera URA i njegove porodice, kazao je Zoran Mikić, izvršni direktor partije na vanrednoj konferenciji za medije u utorak 24. novembra.

Mikić nije precizirao o kom kriminalnom klanu je riječ ali je kazao da je u sve “uključen je jedan državljanin Crne Gore, koji ne boravi stalno u Crnoj Gori”.

“Ukoliko se Abazoviću ili njegovoj porodici nešto desi u narednom periodu, ili neko pokuša da ugrozi njegov život i njegovu bezbjednost direktnu odgovornost za to snosiće direktor Uprave policije (UP) Veselin Veljović i ostali čelnici sektora bezbjednosti jer nijesu preduzeli dovoljno da zaštite njega i njegovu porodicu”, poručio je Mikić.

Mikić je podsjetio da je URA zbog niza prijetnji upućenih Abazoviću još 3.septembra uputio zahtjev UP i Agenciji za nacionalnu bezbjednost Crne Gore da izvrše hitnu procjenu bezbjednosti Abazovića i njegove imovine ali da do danas nijesu dobili odgovore.

“Naknadno smo obavili razgovore sa službenicima ANB-a Vukom Bulatovićem i pomoćnikom direktora Uprave policije Dragojem Blagojevićem i koji su nas obavijestili da ne posjeduju informaciju da neko želi da ugrozi imovinu ili bezbjednost Abazovića i njegove porodice”, rekao je Mikić.

Prema njihovim informacijama crnogorska i regionalne službe bezbjednosti preduzimaju operativne aktivnosti i provjeravaju informacije da Abazoviću prijeti kriminalni klan.

“Mi ne želimo danas nikoga direktno da optužimo niti da nekome crtamo metu. Ali imamo obavezu da ove informacije podijelimo sa javnošću, kao što nadležni državni organi imaju obavezu da ih provjere”.

On je rekao da kao predstavnik nove vladajuće većine može da poruči, da nijedan kriminalni klan, formalni ili neformalni centar moći, neće biti jači od države Crne Gore i njenih institucija.

Mandatar za sastav nove Vlade Zdravko Krivokapić ponovio je 23. novembra da će Abazović u novoj Vladi biti jedini potpredsjednik koji će koordinirati sektorom bezbjednosti koji uključuje ministarstva odbrane i unutrašnjih poslova, policiju i Agenciju za nacionalnu bezbjednost.

Abazović, lider GP URA i nosilac liste Crno na bijelo je sa liderima koalicija za „Budućnost Crne Gore “i „Mir je naša nacija“ Zdravkom Krivokapićem i Aleksom Bečićem osvojio većinu na parlamentarnim izborima 30. avgusta.

XS
SM
MD
LG