Dostupni linkovi

URA traži procjenu bezbjednosti Dritana Abazovića


Dritan Abazović

Građanski pokreta URA zatražio je u četvrtak, 3. septembra od crnogorske Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i Uprave policije hitnu procjenu bezbjednosti lidera liste “Crno na bijelo” Dritana Abazovića i njegove imovine.

“Nemam neki osjećaj straha, ali prihvatam sugestije mnogo iskusnijih kolega naročito iz sektora bezbjednosti da je ovaj momenat ipak malo specifičan, i oni su imali neke zahtjeve prema meni, vjerovatno će se raditi bezbjednosna procjena”, rekao je Abazović u intervjuu za Radio Slobodna Evropa odgovarajući na pitanje, plaši li se za svoju bezbjednost zbog pritisaka da odustane od namjere da formira koaliciju sa izbornim listama “Za budućnost Crne Gore” na čelu sa Demokratskim frontom i “Mir je naša nacija” lidera Alekse Bečića.

U dopisu direktorima ANB Dejanu Peruničiću i Uprave policije Veselinu Veljoviću, URA izražava očekivanje da će se obaviti detaljna procjena kada je u pitanju ugroženost života, psihičkog integriteta, privatnosti i ličnih prava Abazovića.

Abazović je na čelu “Crno na bijelo” jedne od tri opozicione liste, koje su na izborima 30. avgusta od ukupno 81 parlamentarnog mjesta u Skupštini Cre Gore osvojile 41 mandat, dok je Demokratska partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića, sa tradicionalnim koalicionim partnerima, i partijama manjinskih naroda osvojila ukupno 40 poslaničkih mjesta.

Da li je SPC 'izborni pobjednik' u Crnoj Gori?
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:25:45 0:00

XS
SM
MD
LG