Dostupni linkovi

Viši sud u Podgorici odobrio izručenje Ivana Kontića Srbiji


Hapšenje Ivana Kontića u Podgorici
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:23 0:00

Hapšenje Ivana Kontića u Podgorici

Viši sud u Podgorici odobrio je da se Srbiji izruči Nikšićanin Ivan Kontić, koji je osumnjičen za pokušaj ubistva M. M. u Novom Sadu, 24. avgusta.

To je, kako su prenele podgoričke Vijesti, potvrdila savetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Aida Muzurović.

Muzurović je rekla da je vanraspravno veće odluku donelo u skraćenoj proceduri, ali da okrivljeni na to rešenje ima pravo žalbe Apelacionom sudu u roku od tri dana.

Crnogorska policija uhapsila je Kontića 11. oktobra, u Podgorici, po međunarodnoj poternici Interpola Beograd. Odmah mu je određen i ekstradicioni pritvor.

Kontić je u Srbiji tražen zbog sumnje da je 24. avgusta u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, pretukao dvadesetosmogodišnjeg mladića i tom prilikom mu naneo teške telesne povrede. Snimak ovog prebijanja, 11. septembra se pojavio na društvenim mrežama i u pojedinim medijima.

Osoba na snimku zadaje više udaraca mladiću u predelu glave i tela, usled čega je on, prema policijskom saopštenju, izgubio svest, a nakon toga je osumnjičeni oštećenom polomio obe podlaktice.

Taj snimak je izazvao snažnu reakciju javnosti. Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije saopštilo je 12. septembra, da intenzivno traga za Ivanom Kontićem (1990.).


XS
SM
MD
LG