Dostupni linkovi

U Crnoj Gori preminulo devet ljudi, 619 novozaraženih


Podgorica
Podgorica

U Crnoj Gori je za 24 sata preminulo devet COVID pacijenata, a infekcija korona virusom je potvrđena kod 619 osoba, saopštio je Institut za javno zdravlje (IJZ).

“Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i 259 oporavljenih osoba u poslednja 24 sata, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori je 9.867”, navodi se u saopštenju.

Iz Kliničkog centra (KC) Crne Gore su objavili da se u toj zdravstvenoj instituciji se trenutno liječi 78 pacijenata sa COVID-19 infekcijom, od kojih je 38 životno ugroženo.

Od 15. novembra u Crnoj Gori na snazi nove, oštrije mjere za sprječavanje širenja korona virusa koje važe u cijeloj državi.

Među aktuelnim mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) za zarazne bolesti su zabrana javnih skupova, okupljanja na religijskim obredima, svadbama i sahranama, zabrana izlaska iz objekta stanovanja od 21-05 sati, te obaveza nošenja zaštitnih maski na otvorenom i u zatvorenom javnom prostoru.

Prema poslednjim uporednim podacima, najviše aktivno oboljelih - 1.510 na 100 hiljada stanovnika - u regionu ima Crna Gora. Slijedi Bosna i Hercegovina sa 975 i Slovenija sa 963 aktivno oboljelih osoba na 100 hiljada stanovnika.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 28.392.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 od početka infekcije u martu je 405, od čega je 396 preminulih od juna.

XS
SM
MD
LG