Dostupni linkovi

Mitropolit negativan na korona virus, Srbija nudila liječenje


Mitropolit Amfilohije Radović, poglavar Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije je negativan na korona virus, saopšteno je iz Mitropolije SPC u Crnoj Gori i dodato da je test obavljen jutros (20.10).

U saopštenju je rečeno da se proces oporavka mitropolita Amfilohija nastavlja dalje, pri čemu je neohodno sanirati upalu pluća i ostale posljedice izazvane korona virusom.

Mitropolit Amfilohije (82) je 6. oktobra primljen u Klinički centar Crne Gore (KCCG) u Podgorici, nakon što je utvrđeno da je pozitivan na korona virus.

Ranje je za Radio Slobodna Evropa saopšteno da je amasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović posredovao u nabavci ljekova i aparata za kiseonik namijenjenih za liječenje mitropolita Srpske pravoslavne crkve Amfilohija u Crnoj Gori.

“Kao ambasador sam posredovao između Kliničkog centra Crne Gore, kabineta predsjednika Srbije i nadležnih institucija”, izjavio je ambasador Božović za Radio Slobodna Evropa (RSE) .

Kako je rekao to je urađeno “ kao i za sve druge pacijente i građane koji su se obratili Ambasadi, ili direktno zdravstvenim institucijama Srbije”.

“Nikakav poseban status ili tretman nema Mitropolit u odnosu na druge pacijente”, kazao je Božović.

On je potvrdio i da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nudio da se Amfilohije prebaci na lijčenje u Srbiju.

“Tu sam poruku lično prenio Mitropolitu u cetinjskoj bolnici Danilo I, ali se on zahvalio i rekao da želi da ostane u Crnoj Gori i dijeli sudbinu svih ostalih građana”, navodi Božović.

Zvanični organi Srbije nijesu se oglašavali ovim povodom jer prema riječima Božovića, predsjednik Srbije Vučić o svemu ovome ne želi da govori.

Pratite:

On je odličnom ocijenio saradnju ambasade Srbije sa zdravstvenim institucijama u Crnoj Gori.

“Želim da pohvalim sve postupajuće ljekare i kompletno osoblje i rukovodstvo KCCG na odličnoj saradnji i komunikaciji sa ambasadom Srbije u Crnoj Gori u ovom i u mnogim drugim slučajevima od početka izbijanja pandemije korona virusa”, kazao je Božović.

XS
SM
MD
LG