Dostupni linkovi

Mitropolit Amfilohije stabilno, kandidat za mandatara nove Vlade CG pozvao na molitvu


„Mitropolit Amfilohije je i jutros staabilnog zdravstvenog stanja, a noć je proveo mirno i dobro se osjeća“, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko primorske (MCP). U saopštenju se navodi da je mitropolit pod stalnom brigom ljekara u Kliničkom centru Crne Gore, gdje je smješten 6. oktobra nakon što je utvrđeno da je pozitivan na korona virus.

Kandidat za mandatara za sastav nove Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić pozvao je vjernike na molitvu za zdravlje mitropolita Amfilohija: „Umnožimo molitve za našeg mitropolita Amfilohija, onako kako se on uvijek molio za Crnu Goru. Molitve i podrška svim oboljelim od #Covid_19 i našim zdravstvenim radnicima širom CG“, naveo je Krivokapić na twitter profilu.

Iz MCP su ranije saopštili da je Amfilohije, ušao u cetinjsku bolnicu "Danilo I" radi, kako su naveli rutinske zdravstvene kontrole, a povodom planiranja njegovih predstojećih aktivnosti.

"Prethodne dane mitropolit je proveo u kućnoj izolaciji i pod neprekidnim ljekarskim nadzorom. Iako je njegovo opšte zdravstveno stanje i danas utvrđeno urednim ( bez značajnijih poteškoća), a on se lično dobro osjeća, kovid-test je potvrdio da je vladika inficiran ovim virusom, pa je, baš iz tih razloga, on prevezen u KBC Podgorica. Tamo će, zbog povoljnijih uslova liječenja, biti smješten sve dok traje infekcija", ističe se u saopštenju objavljenom 6. oktobra.

Mitropolita Amfilohija dovoze u Klinički centar u Podgorici
Mitropolita Amfilohija dovoze u Klinički centar u Podgorici

Mitropolija je u subotu 3. oktobra demantovala nezvanične informacije koje je objavio dio medija, da je mitropolit Amfilohije pozitivan na korona virus, da ima temperaturu.

Tada je saopšteno da je „mitropolit dobrog zdravlja i obavlja redovne administrativne aktuvnosti u svom kabinetu“.

Kao dokaz prikazan je video na kome mitropolit Amfilohije poručuje da se „priprema za nove podvige“.

Mjesecima unazad Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori je organizovala litije i okupljanja vjernika, uprkos preporukama i mjerama zdravstvenih službi i Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) za borbu protiv zaraznih bolesti koji su upozoravali na pogubne zdravstvene posljedice i širenje virusa tokom javnih okupljanja.

Amfilohije je samo jednom, tokom glasanja na izborima 30.avgusta , javno viđen sa maskom koja je dio preporuka NKT-a.

Podgorica: Pritvor do 72 sata za sveštenike SPC
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:32 0:00

XS
SM
MD
LG