Dostupni linkovi

Vučić: Evropski komesar za proširenje čuje predstavnike Srbije


Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi u dvodnevnoj poseti Briselu, izjavio je da je imao "vrlo dobar razgovor" sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem (Varhelyi).

"Veliko hvala komesaru za susedsku politiku i proširenje Oliveru Varheljiju na značajnoj podršci koju EU pruža kroz ekonomski, politički i vrednosni doprinos napretku Srbije. Posebno hvala komesaru na tome što mu nije teško da čuje i sasluša predstavnike Srbije, ma kako to nekome čudno zvučalo. Veoma dobar razgovor", napisao je Vučić na na Instagramu.

Predsednik Srbije se u okviru nove runde pregovora Srbije i Kosova pod okriljem EU u Briselu sastao i sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom (Jospeh Borell) i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Srbije i Kosova Miroslavom Lajčakom, objavljeno je na Vučićevom Instagram profilu.

On je i dan ranije, 6. septembra, u Briselu imao sastanke sa Lajčakom i zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmerom (Matthew).

U Briselu će danas (7. septembar) sastankom Vučića i premijera Kosova Avdulaha Hotija biti nastavljen dijalog Srbije i Kosova o normalizaciji odnosa .

Tom sastanku su prethodili sastanci na ekspertskom nivou.

Dijalog Srbije i Kosova pod okriljem EU nastavljen je u julu sastancima Vučića i Hotija, posle 20 meseci prekida.

Vučić i Hoti su se pre Brisela 4. septembra u Vašingtonu postigli dogovor o normalizaciji ekonomskih odnosa.

Ceremonija potpisivanja je održana u Beloj Kući, a prisustvovao joj je i predsednik SAD Donald Trump (Tramp).

XS
SM
MD
LG