Dostupni linkovi

U BiH 296 novozaraženih, 12 smrtnih slučajeva


Testiranje na korona virus u Sarajevu

U Bosni i Hercegovini (BiH) u posljednja 24 sata registrirano je 296 novzaraženih korona virusom, objavili su entitetski zavodi za javno zdravstvo.

U Federaciji BiH (FBiH) prijavljeno je 945 uzoraka, od kojih je 227 pozitivno na korona virus.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima osim Bosansko-podrinjskom.

Zavodu za javno zdravstvo FBiH prijavljeno je šest novih smrtnih ishoda. Preminulo je pet muškaraca i to dva iz Sanskog Mosta, i po jedan iz Gruda, Jajca i Ključa, kao i jedna žena iz Tuzle.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području FBiH je 371.

U Kantonu Sarajevo evidentiran je 31 novi slučaj zaraze korona virusom.

To su rezultati testiranja 303 uzorka, prikupljena od 31. augusta do 4. septembra ove godine, navodi se u izvještaju Zavoda za javno zdravstvo KS.

U Republici Srpskoj (RS) izvršeno je testiranje 572 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 69 osoba.

Prema mjestu prebivališta, 15 osoba je iz Banje Luke, devet iz Doboja, šest iz Istočne Ilidže, pet iz Srpca, četiri iz Foče, po tri iz Laktaša, Teslića, Čelinca i Šipova, po dvije iz Dervente, Novog Goražda, Petrova, Prnjavora i Ribnika i po jedno iz Bijeljine, Istočnog Novog Sarajeva, Jezera, Kneževa, Kotor Varoša, Mrkonjić Grada, Stanara i Bosanskog Šamca.

Institutu za javno zdravstvo RS prijavljeno je šest smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona.

Radi se o ženama starije životne dobi iz Banje Luke (dvije osobe), Kneževa, Bosanskog Šamca, Bosanske Gradiške i Doboja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 7.726 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 261 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U tom bh. entitetu pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 2.922 osobe, a nadzor je završen kod 53.321 osobe.

XS
SM
MD
LG