Dostupni linkovi

Saradnja svih nivoa vlasti u BiH važna za prevladavanje krize izazvane pandemijom


Susret Zorana Tegeltije, predsedavajuće Saveta ministara BiH i američkog ambasadora u BiH Erica Nelsona

Saradnja svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini (BiH) je važna kako bi se sačuvali ljudski životi i riješila zdravstvena i humanitarna kriza izazvana pandemijom virusa korona, te ubrzao ekonomski oporavak zemlje, kazao je predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija tokom sastanka sa američkim ambasadorom u BiH Erikom Nelsonom.

Kako je saopšteno iz Vijeća ministara BiH Tegeltija i Nelson su u utorak (1.septembra) u Sarajevu razgovarali o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, sa posebnim akcentom na posljedice izazvane korona virusom.

Predsjedavajući Vijeća ministara je, kako se navodi u saopštenju, istakao da je novonastala situacija u zemlji značajno uticala na dinamiku realizacije prethodno definisanih prioriteta Vijeća ministara koji se odnose na nastavak provođenja reformi i evropski put BiH.

Naglasio je da Vijeće ministara ulaže maksimalne napore u realizaciji preuzetih obaveza.

„Tokom razgovora, sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim problemima u vezi sa migrantskom krizom i trgovinom ljudima“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je zajednički ocjenjeno da BiH ne može sama da riješi problem migrantske krize, te da je ukazana potreba za većom koordinacijom svih nivoa vlasti u BiH, ali i saradnje sa zemljama Evropske unije.

XS
SM
MD
LG