Dostupni linkovi

Grenell: Kosovo i Srbija zaslužuju ekonomsku normalizaciju, ostavimo politiku sa strane


Povodom sastanka koji se danas 3. septembra treba održati u Washingtonu između premijera Kosova Avdulaha Hotija (Avdullah) i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, oglasio se Richard Grenell, specijalni predstavnik američkog predsjednika za dijalog Kosova i Srbije i jedan od domaćina sastanka.

“Narodi Kosova i Srbije zaslužuju ekonomsku normalizaciju i šansu da stvore snažnu ekonomiju. Danas sam fokusiran na mlade ljude koji žele karijeru, dobar posao i povezanost sa zapadom”, napisao je Grenell na Twitteru i dodao: “Čuo sam vas. I zalagat ću se snažno za vas. Ostavimo politiku sa strane!”

Susret Hotija i Vučića u Bijeloj kući Grenell je najavio je 14. avgusta. Pored njega domaćin sastanka bit će i Robert O'Brajan (Robert O'Brien), savjetnik za nacionalnu sigurnost američkog predsjednika Donalda Trumpa.

On je ranije pokušao da organizuje susret na istom mjestu Vučića sa kosovskim predsjednikom Hašimom Tačijem (Hashim Thaci).

Do tog sastanka koji je bio zakazan za 27. juna nije došlo, odnosno otkazan je nakon što je Kancelarija specijalizovanog tužioca u Hagu objavila da su podneli na ispitivanje optužnicu za ratne zločine na Kosovu protiv Tačija.

XS
SM
MD
LG