Dostupni linkovi

Odobrena dozvola za boravak u BiH učesnicima biciklističke trke Beograd-Banjaluka


Ilustrativna fotografija

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine (VM BiH) donijelo je u subotu (29. august) odluku o davanju posebne dozvole za ulazak i boravak u BiH strancima - takmičarima Međunarodne biciklističke trke Beograd - Banjaluka radi učešća u toj trci.

Odluka donesena je na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, saopšteno je iz VM BiH.

"Učesnici trke, njih 766, moraju obavezno posjedovati test negativnosti na virus SARS-CoV-2 ne stariji od 48 sati do trenutka ulaska u BiH, a prilikom ulaska i tokom boravka u BiH obavezni su da se pridržavaju i da poštuju sva uputstva i naredbe nadležnih organa BiH (epidemioloških i zdravstvenih službi)", upozoravaju iz Vijeća ministara BiH.

Ovom odlukom su učesnici trke oslobođeni i pribavljanja viza za ulazak u BiH.

Za realizaciju ove odluke zadužena su dva državna ministarstva - vanjskih poslova i sigurnosti, Granična policija BiH i Služba za poslove sa strancima u saradnji sa Republičkom upravom civilne zaštite Republike Srpske i Federalnim štabom civilne zaštite Federacije BiH.

Ulazak učesnika Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka u BiH očekuje se danas i sutra (29. i 30. augusta) na Međunarodnim graničnim prelazima Gradiška i Rača.

XS
SM
MD
LG