Dostupni linkovi

Od 16. jula ulazak državljana EU i Šengena u BiH uz negativan nalaz na korona virus


Od četvrtka 16. jula u Bosnu i Hercegovinu mogu ući i boraviti državljani zemalja članica Evropske unije (EU) i zemalja članica Šengenskog sporazuma pod uslovom da posjeduju potvrdu o negativnom testu na korona virus ne stariju od 48 časova od trenutka ulaska u BiH, saopšteno je u srijedu iz Granične policije BiH.

„Državljani ovih zemalja obavezni su da se pridržavaju i poštuju sva uputstva i naredbe nadležnih tijela BiH (epidemioloških i zdravstvenih). Od ove odluke izuzeti su državljani Republike Hrvatske, kojima je od 28. maja 2020. godine, kao i državljanima Republike Srbije i Crne Gore, omogućen ulazak u BiH uz važeće putne isprave“, navodi se u saopštenju Granične policije.

U saopštenju se dodaje da je novi režim ulaska u BiH propisan najnovijom dopunom Odluke o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu. Dopuna je usvojena na sjednici Savjeta ministara Bosne i Hercegovine 14. jula.

Bosna i Hercegovina je od 1. juna otvorila granice za građane Srbije, Crne Gore i Hrvatske bez dodatnih ograničenja i uz pridržavanje epidemioloških mjera koje izdaju epidemiološki zavodi.

Poštuju li se mjere? U jednoj sedmici 400 slučajeva
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:06:02 0:00

XS
SM
MD
LG