Dostupni linkovi

Spriječeno krijumčarenje migranata na području Kalesije


Granična policija BiH od početka godine je na nekoliko pograničnih dijelova do sada uspjela odvratiti više od 7.500 ilegalnog prelaska.
Granična policija BiH od početka godine je na nekoliko pograničnih dijelova do sada uspjela odvratiti više od 7.500 ilegalnog prelaska.

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik spriječili su na području opštine Kalesija krijumčarenje šest osoba afroazijskog porijekla.

Kako je saopšteno iz Granične policije Bosne i Hercegovine (BiH), šest osoba, državljana Pakistana, otkrivena su juče (16. avgusta), tokom kontrole vozila marke “Džeta”, kojim je upravljao državljanin BiH.

U saopštenju su naveli da su zbog obrade i dokumentovanja, po nalogu tužioca Tužilaštva BiH, u prostorijama jedinice zadržani i vozač “Džete” i pakistanski državljani.

Nakon dokumentovanja predmeta, izvještaj će biti podnesen Tužilaštvu BiH.

Akcija je sprovedena u saradnji sa Policijskom upravom Kalesija.

Kako je navedeno iz iz Granične policije BiH na videokonferenciji čelnika graničnih službi Evropske unije (EU) i balkanskih zemalja, kao i Europola i Frontexa, održanoj 12. avgusta na temu "Zapadni Balkan kao tranzitna regija", svakim danom je sve veći broj nezakonitih pokušaja prelaska državne granice BiH.

Granična policija BiH od početka godine je na nekoliko pograničnih dijelova do sada uspjela odvratiti više od 7.500 ilegalnog prelaska državne granice. Najviše je državljana Pakistana, Afganistana, Maroka i Iraka.

Vijeće ministara BiH usvojilo je na sjednici 11. juna pojedinačne informacije Ministarstva bezbjednosti stanju u oblasti migracija u BiH za januar, februar i mart 2020. godini u kojima se navodi da su u prvom kvartalu 2020. godine Službi za poslove sa strancima prijavljena ukupno 4.444 nezakonita migranta, što predstavlja povećanje od 20 odsto u odnosu na isti period 2019. godine. Tada je prijavljeno ukupno 3.597. migranata.

XS
SM
MD
LG