Dostupni linkovi

U Crnoj Gori 73 novoobolela, bez smrtnih slučajeva


Podgorica, 17. jul 2020.

Uz nova 73 slučaja, ukupan broj oboljelih od COVID-19 u Crnoj Gori je 1.105, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) te zemlje. Dodaje se i da su se 72 pacijenta oporavila.

U proteklom danu nije bilo prijavljenih smrtnih slučajeva od poslednica korona virusa.

Kako je navedeno, trenutno je najviše oboljelih u Podgorici (420), Bijelom Polju (144) i Nikšiću (105).

Od početka godine je ukupan broj otkrivenih slučajeva infekcije korona virusom 3.930, a bilo je ukupno 73 smrtnih ishoda.

Ranije danas je najavljeno da bi od 15. avgusta trebalo da se otvore granice Crne Gore prema zemljama regiona - Albaniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Kosovu i Sjevernoj Makedoniji, a da će najvjerovatnije uslov za putnike biti negativan rezultat testa na korona virus, o čemu odluku tokom dana treba da donese Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) za zarazne bolesti.

Par sati nakon objave te informacije, članica Kriznog štaba u Srbiji Darija Kisić Tepavčević je izjavila za RTS da prestaju mjere koje se tiču ulaska građana Crne Gore u Srbiju, te da će ta mjera važiti od 15. avgusta.

Crnogorski nacionalni avio-prevoznik, Montenegro Airlines (MA) će od srijede, 19. avgusta, obnoviti avio-liniju sa Srbijom, dva puta dnevno na relaciji od Beograda do Podgorice i Tivta, najavljeno je danas (14. avgust) iz te kompanije.

Kako je 26. maja saopšteno iz MA, Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije je suspendovao pravo slijetanja aviona crnogorske nacionalne avio-kompanije na beogradski aerodrom 'Nikola Tesla'. Tome je prethodilo otvaranje granica Crne Gore 25. maja prema više država među kojima nije bila i Srbija.

XS
SM
MD
LG