Dostupni linkovi

SDP i Naša stranka zajednički izlaze na lokalne izbore u Mostaru


Potpisivanju sporazuma prisustvovali su predsjednici ovih dviju stranaka Predrag Kojović i Nermin Nikšić

Naša stranka (NS) i Socijaldemokratska partija (SDP) potpisale su srijedu 12. augusta u Mostaru sporazum kojim je definisan zajednički nastup tih dviju stranaka na predstojećim lokalnim izborima u tom gradu.

Potpisivanju sporazuma u Mostaru prisustvovali su i predsjednici ovih dviju stranaka Predrag Kojović i Nermin Nikšić.

Arman Zalihić, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Mostar, izjavio je da imaju za cilj da do kraja mjeseca potpišu koalicijski sporazum i kako je on optimista kada je riječ zajedničkom nastupu na izborima.

„U tom sporazumu su sadržani programski ciljevi i ono za što ćemo se boriti u ovom gradu i na osnovu čega ćemo graditi povjerenje građana. To su životni problemi građana“, kazao je Zalihić.

Tarik Tanović, predsjednika Gradske organizacije NS-a Mostar, istakao je kako je svjestan ideoloških razlika dviju stranaka, ali da imaju viši cilja a to je cilj historijski događaj koji će se desiti u Mostaru.

„Pozivamo sve građane da učestvuju u ovom historijskom događaju. Nadam se da ćemo imati nakon izbora funkcionalnu gradsku koja će omogućiti razvojne programe svih građana Mostara bez obzira na vjeru i naciju“, naglasio je Tanović.

Predrag Kojović, predsjednik NS-a, rekao je da ne vjeruju u podijeljen Mostar, već da vjeruju u Mostar u kojem su građani prije svega građani, pa tek ono kako se deklarišu nacionalno.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, istakao je kako nemaju nikakav interes da se takmiče kako bi imali pod kontrolom jedan dio Mostara, već jedinstven Mostar u kojem će se Mostarci osjećati kao svoji na svom.

Centralna izborna komisija (CIK) BiH raspisala je 23. jula izbore za Gradsko vijeće Grada Mostara i oni će biti održani 20. decembra ove godine.

U Gradsko vijeće birat će se 35 vijećnika iz sedam izbornih jedinica, od toga je šest gradskih područja te sa centralne gradske liste.

Lideri Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ BiH) Bakir Izetbegović i Dragan Čović potpisali su u Istočnom Sarajevu 17. juna Sporazum o Mostaru.

XS
SM
MD
LG