Dostupni linkovi

Još šest žrtava korona virusa u Srbiji


U Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd svi termini za PCR testiranje popunjeni su do 20. avgusta (ilustrativna fotografija)

Još šest osoba preminulo je od posledica korona virusa u Srbiji u poslednja 24 sata, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Srbije.

Kako je 8. avgusta u 15 sati objavljeno na državnom sajtu covid19.rs, virusom COVID-19 zaraženo je još 255 ljudi. U poslednja 24 časa testirano je 8.014 ljudi, trenutno je hospitalizovano ukupno 3.096 osoba, dok je na respiratorima 121 pacijent. Od početka epidemije u Srbiji korona virus registrovan je kod 27.863 osobe, a ukupno je zabeleženo 632 smrtna slučaja, navodi Ministarstvo zdravlja. Smrtnost je 2,27 odsto.

PCR test od 20. avgusta

U Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd svi termini za PCR testiranje popunjeni su do 20. avgusta, saopšteno je na sajtu te zdravstvene institucije u kojoj je uzimanje brisa grla i nosa za testiranje na COVID-19 (PCR) moguće zakazati na lični zahtev građana.

Dnevni kapacitet za testiranje je 30 osoba, navodi se na sajtu Gradskog zavoda i dodaje da zakazivanje ponovo počinje 18. avgusta elektronskom poštom na info@zdravlje.org.rs. Testiranje na sopstveni zahtev uglavnom je namenjeno putnicima u međunarodnom saobraćaju.

XS
SM
MD
LG