Dostupni linkovi

U Srbiji još petoro preminulih, 276 zaraženih


Od posledica zaraze korona virusom u Srbiji je preminulo još pet osoba, a registrovano je 276 novozaraženih, saopštio je 7.avgusta član Kriznog štaba i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Na respiratorima je 118 pacijenata.

Za protekla 24 časa u bolnice je primljeno 230, a otpuštena su 382 pacijenta, rekao je Gojković.

U danu su testirane 9.922 osobe, a zaraza je potvrđena kod njih 276, zvanični su podaci Ministarstva zdravlja.

BLOG UŽIVO RSE O KORONA VIRUSU

Broj umrlih od početka epidemije zvanično je porastao na 626, a zaraza korona virusom registrovana je kod 27.608 osoba.

Kako je navedeno, od početka epidemije u Srbiji je ukupno testirano 733.059 osoba.

Pokrajinski sekretar Zoran Gojković rekao je da su Beograd i Novi Sad i dalje dva grada sa najvećim brojem aktivnih slučajeva zaraze i novoobolelih. Primećeno je povećanje broja pacijenata u Leskovcu i Kruševcu, a manje je manje obolelih u Valjevu i Šapcu.

U bolnicama u Srbiji su ukupno 3.154 pacijenta.

Kada je reč o hospitalizovanoj deci, u Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović" u Beogradu je sedmoro dece, a na ginekologiji su hospitalizovane tri trudnice pozitivne na korona virus. U bolnicama u Nišu i Šapcu se nalazi po jedno dete na lečenju od korona virusa.

Odluka o početku nastave sledeće nedelje

Epidemiološkinja Darija Kisić Tepavčević izjavila je da se na sastanku predstavnika struke sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom posvete Mladenom Šarčevićem razgovaralo o modelima za izvođenje nastave u septembru, i da će odluka o povratku učenika u škole u novoj školskoj godini biti doneta početkom sledeće nedelje.

"Konkretno smo razmatrali svaki pojedinačni model, zaključak je da će se doneti ono rešenje koje će predstavljati najmanji mogući rizik za infekciju u školskoj sredini. Nije ništa tajnovito … do najsitnijih detalja smo sve razradili, sve će biti predočeno javnosti početkom sledeće nedelje", rekla je Kisić Tepavčević.

Epidemiološkinja je dodala i da se u više od 200 državnih ustanova može vršiti testiranje na korona virus na lični zahtev građana, a da je osam privatnih laboratorija podnelo zahtev za dobijanje dozvola za testiranje, i da je u toku finalizacija tih rešenja.

XS
SM
MD
LG