Dostupni linkovi

U BiH 232 nova slučaja zaraze korona virusom, devet umrlih


Sarajevo
Sarajevo

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini (BiH) su registrovana 232 nova slučaja zaraze korona virusom.

U Federaciji BiH testirana su 444 uzorka, od kojih su 162 pozitivna na korona virus.

Novi slučajevi registrovani su su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Bosansko-podrinjskom, Tuzlanskom, Kantonu 10 i Kantonu Sarajevo.

Zavodu za javno zdravstvo FBiH prijavljena su četiri smrtna slučaja, i prema njihovim podacima preminuli su žena iz Gračanice i tri muškarca iz Sarajeva.

Zaključno sa današnjim danom (subota 1. avgust), u Federaciji BiH oporavljen je 3.571 pacijent.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo ranije u subotu je saopšteno da je u Sarajevu potvrđen 101 novi slučaj zaraze korona virusom, od čega je 81 osoba iz porodičnih klastera, te su u samoizolaciji od ranije.

U Republici Srpskoj su testirana 522 laboratorijska uzorka, a korona virus je potvrđen kod 69 osoba.

Institutu za javno zdravstvo RS-a prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je ranije potvrđeno prisustvo virusa. Riječ je o muškarcu starije životne dobi iz Ljubinja, muškarcu starije životne dobi iz Petrova, muškarcu starije životne dobi iz Bijeljine i ženi starije životne dobi iz Višegrada.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Republike Srpske saopšteno je da je na Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru RS prеminulа i jedna оsоbа iz Brčkоg kоd kоje је dоkаzаnа infеkciја SARS-CoV-2.

Do sada je u RS-u potvrđeno 4.911 slučajeva korona virusa, a preminule su ukupno 173 osobe kod kojih je potvrđen test na korona virus.

U posljednja 24 sata u Brčko Distriktu je potvrđen korona virus kod 39-ogodišnjeg muškarca, saopšteno je iz Štaba za zaštitu i spasavanje.

Korona virus do sada je zabilježen kod ukupno 184 osobe u Distriktu, od kojih se 47 oporavilo, a 11 je preminulo.

Rezulate čeka 140 osoba, dok su pod zdravstvenim nadzorom 422 osobe, navedeno je u saopštenju.

XS
SM
MD
LG