Dostupni linkovi

Osumnjičeni za ubistvo Ćuluma predat Tužilaštvu RS-a


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Policijski službenici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) i Uprave za organizovani I teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), predali su danas, 29. jula, Tužilaštvu RS-a Sinišu Šakića, osumnjičenog da je ubio Slavišu Ćuluma 15. maja ove godine.

Šakić je uhapšen tokom jučerašnjeg dana u Banjaluci.

Iz entitetske policije podsjećaju da su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet juče, uz asistenciju SAJ-a izvršili pretrese na nekoliko lokacija u Banjaluci koje koristi Šakić.

“Tom prilikom pronađena je i oduzeta maskirna uniforma za koju postoji sumnja da ju je lice koristilo prilikom izvršenja krivičnog djela za koje se sumnjiči, motorne kacige, pištolj 'glok' sa izbrušenim serijskim brojem sa mecima, više mobilnih telefona, novac, putničko motorno vozilo 'BMW', motocikl skuter 'T max', kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem krivičnog djela”, navodi se u saopštenju MUP RS-a.

MUP RS potvrdio je da je osumnjičenom Šakiću “u potpunosti razbijen lažni alibi da je u vrijeme izvršenja krivičnog djela boravio u Republici Hrrvatskoj”.

Granična policija BiH 25. maja ove godine uhvatila je Sinišu Šakića na graničnom prelazu Gradina, kada je pješice iz Hrvatske ušao u BiH. Nakon što je utvrđeno da je za njim raspisana potjernica, Šakić je tada predat MUP RS-a na dalje postupanje.

Slaviša Ćulum ubijen je 15. maja ove godine iz zasjede na lokalnom seoskom putu u naselju Dragočaj u Banjaluci. On je od ranije poznat po vršenju krivičnih djela, a u aprilu ove godine je izašao iz zatvora u Foči.

XS
SM
MD
LG