Dostupni linkovi

MUP Republike Srpske raspisao potragu za dvije osobe zbog ubistva u Banjaluci


Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo je potragu za dvije osobe koje se dovode u vezu s ubistvom Slaviše Ćuluma 15. maja u Banjaluci, saopšteno je iz ove institucije.

Pod nadzorom Republičkog javnog tužioca, okončan je i uviđaj u naselju Dragočaj kod Banjaluke gdje se ubistvo i dogodilo.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske saopšteno je i da je u okviru istrage privedeno više lica, a u toku su i pretresi u Gradišci.

Ranije tokom dana izvršeni su pretresi na 13 lokacija u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, koje koristi osam lica s ciljem rasvjetljavanja ubistva Slaviše Ćuluma, potvrdila je za Radio Slobodna Evropa (RSE) načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo je potragu za jednom osobom koja se direktno dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnog djela teško ubistvo Slaviše Ćuluma. Privedeno je nekoliko osoba koje se mogu dovesti u vezu sa ubistvom Ćuluma i nad njima je u toku kriminalistička obrada", kazala je Miljanović.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske nakon ubistva su objavili fotografije osoba na motociklu za koje se sumnja da su izvršioci ubistva, te pozvali građane da prijave, ukoliko imaju saznanja o dvjema osobama na motociklu.

Ubijeni Slaviša Ćulum od ranije je pozat po vršenju krivičnih djela, a prije mjesec dana je izašao iz zatvora u Foči.

XS
SM
MD
LG