Dostupni linkovi

Uhvaćen osumnjičeni za ubistvo Slaviše Ćuluma


Siniša Šakić, koji se dovodi u vezu sa ubistvom Slaviše Ćuluma, uhvaćen je u ponedjeljak Graničnoj policiji BiH na graničnom prelazu Gradina, potvrdila je za Radio Slobodna Evropa (RSE) glasnogovornica Granične policije Franka Vican.

On je, kako je navela, pješice iz Hrvatske ušao u BiH.

“Šakić je pripadnicima Granične policije, prilikom pokušaja ulaska u BiH, dao dokumenta na uvid, nakon čega je provjerama utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske za njim raspisao potjernicu”, izjavila je portparol Granične policije Franka Vican.

On će kako je rekla biti predat MUP u RS na dalje postupanje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo je potjernicu za dva lica koja se direktno dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela teško ubistvo Slaviše Ćuluma u Dragočaju kod Banjaluke, a jedan od njih je Siniša Šakić, koji je od ranije poznat policiji.

Pretresi u Republici Srpskoj zbog ubistva u Banjaluci

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske vrši pretrese na 13 lokacija u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, koje koristi osam lica s ciljem rasvjetljavanja ubistva Slaviše Ćuluma koje se dogodilo 15. maja u Banjaluci, potvrdila je za Radio Slobodna Evropa (RSE) načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović.

Slaviša Ćulum ubijen je 15. maja iz zasjede na lokalnom seoskom putu u naselju Dragočaj u Banja Luci. On je od ranije je pozat po vršenju krivičnih djela, a prije mjesec dana je izašao iz zatvora u Foči.

XS
SM
MD
LG