Dostupni linkovi

Opozicija u Federaciji BiH najavljuje moguće zajedničke proteste


Platforma za progres već je u maju organizovala proteste u Sarajevu
Platforma za progres već je u maju organizovala proteste u Sarajevu

Predsjednici opozicionih stranaka iz Federacije BiH najavili su moguće organizovane proteste širom BiH.

Kako je saopćeno iz stranke Platforma za progres, lideri nekoliko partija, "vođeni trenutnim političkim odlukama vladajućih struktura i nebrigom za održavanje izbora" razgovarali su online o organizaciji protesta u gradovima širom Bosne i Hercegovine.

Online sastanku su prisustvovali predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić, te predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić, predsjednik Naše stranke Predrag Kojović, predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković, predsjednik Hrvatske stranke Božo Skopljaković, predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić i predsjednik Nezavisne BH liste Ibrahim Hadžibajrić.

"Građanima Bosne i Hercegovine se mora osigurati način da iskažu nezadovoljstvo ne samo radi postojećih tendencija da se spriječi održavanje Lokalnih izbora 2020. godine nego i zbog opšteg stanja u državi", navodi se u saopćenju Platforme za progres, izdatom nakon sastanka.

Ta stranka je već, u maju ove godine, u Sarajevu organizovala protestnu šetnju pod nazivom "Dosta je bilo šutnje", kao izraz nezadovoljstva "radom aktuelne vlasti, prolongiranjem izbora, korupcijom i aferama".

XS
SM
MD
LG