Dostupni linkovi

U Banjaluku stigla medicinska pomoć iz Srbije


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

U Banjaluku je u srijedu 22. jula, kasno poslijepodne, stiglo 15 sanitetskih vozila koja su namijenjena domovima zdravlja u 15 opština na području Republike Srpske.

Radi se o medicinskoj donaciji Srbije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u četvrtak, 23.jula u Banjaluci, gdje će Univerzitetsko kliničkom centru Banjaluka donirati 15 sanitetskih vozila.

Vučić će se susresti sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predsjednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Prvi kontigent pomoći Srbije Republici Srpskoj za borbu protiv pandemije Covid-19 stigao je 31.marta u Banjaluku. Tada je dopremljeno deset respiratora, 30 hiljada epidemioloških maski, dvije hiljade zaštitnih odijela, te 50 hiljada rukavica.

Protokolom je najavljena i Vučićeva posjeta banjalučkom naselju Petrićevac, gdje je u toku izgradnja vrtića, doma zdravlja i mjesna zajednica, novcem kojeg je donirala Srbija, te posjeta mjestu izgradnje srpsko-ruskog hrama.

Izgradnja srpsko-ruskog hrama i duhovno kulturnog centraBanjaluci je počela 2018.godine.

Srbijanski predsjednik posljednji put je bio u posjeti Bosni i Hercegovini 29. januara 2020.godine kada je otvorio pogon fabrike "Jumko" u Drvaru.

XS
SM
MD
LG