Dostupni linkovi

Registrovana 22 nova slučaja infekcije korona virusom u Kini


Red za testiranje na COVID-19 u Pekingu

Urumći, glavni grad kineskog krajnjeg zapadnog regiona Ksinđijang, pokrenuo je plan za reagovanje u vanrednim situacijama nakon što je u posljednja 24 časa prijavljeno 16 novih slučajeva infekcije virusom korona.

Regionalna vlada saopštila je da su sve nedavne nove infekcije i asimptomatski slučajevi prijavljeni u ovoj autonomnoj oblasti bili u Urumćiju.

Ksiđijang, oblast u kojoj živi većina kineske etničke manjine ujgura, do sada je uglavnom uspio da izbjegne intenziviranje pandemije virusa korona koja je izbila u centralnom kineskom gradu Vuhan krajem prošle godine.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Od juče je u ovom regionu prijavljeno ukupno 17 slučajeva virusa korona, plus 11 asimptomatskih slučajeva, a još 269 ljudi je pod medicinskim nadzorom, saopštila je regionalna zdravstvena komisija.

Grad je juče pokrenuo plan za reagovanje u vanrednim situacijama kako bi analizirao potvrđene slučajeve i asimptomatske infekcije, te će sprovesti epidemiološke istrage da bi pronašao izvor zaraze i bio siguran da niko nije propušten.

Zvaničnici kažu da je epidemija generalno pod kontrolom.

Mjere kontrole epidemije u gradu dovele su do otkazivanja više od 600 redovnih letova na međunarodnom aerodromu u Urumćiju, odnosno više od 80 odsto od dnevnog broja.

Urumći je od četvrtka, 16. jula, takođe obustavio usluge podzemne željeznice.

Uključujući 16 slučajeva u Urumćiju, Kina je u posljednja 24 sata prijavila ukupno 22 nova slučaja virusa korona, što je više u odnosu na 10 slučajeva dan ranije.

Takođe, registrovano je 14 novih asimptomatskih pacijenata slučajeva u poređenju sa pet dan ranije.

Kineski glavni grad Peking ponovo je prošlog mjeseca doživio intenziviranje epidemije, a vlada je ponovo uvela stroge mjere kontrole koje su primjenjivane širom zemlje početkom godine kako bi se suzbio prvi talas infekcije.

Do sinoć je u Kini bilo 83.644 potvrđenih slučajeva virusa korona, dok je broj umrlih ostao nepromijenjen 4.634.

XS
SM
MD
LG